Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno News

Home News Clubsport suspension-kit Mégane RS250 & RS265
2013.01.29

Clubsport suspension-kit Mégane RS250 & RS265


Voor de Mégane RS250 alsook de RS265 versies heeft Madeno Racing een Clubsport suspension-kit ontwikkeld. De nieuwe Clubsport kit is speciaal engineered voor intensief trackday gebruik.


Als basis voor de nieuwe Clubsport kit dient de standaard H&R suspension-kit waarbij de voor- coilover schokdempers door Madeno Racing worden voorzien van speciaal aangepaste verstelbare aluminium topmounts. De exclusief voor deze kit aangepaste aluminium topmounts zijn voorzien van uni-balls ter vervanging van de originele Renault Sport rubber topmounts. De verstelling maakt het tevens mogelijk om het Camber van de voorwielophanging te optimaliseren en volledig naar wens af te stellen.De progressieve voorveren uit de H&R kit worden vervangen door lineaire Eibach motorsport veren met stijvere veerkarakteristiek welke beter geschikt zijn voor intensief circuit gebruik. De monotube high pressure schokdempers worden door Madeno Racing inwendig volledig geoptimaliseerd en voorzien van een gewijzigde set-up welke volledig is afgestemd op de nieuwe veerkarakteristiek en kortere veerweg.


De monotube hoge druk gas-schokdempers zijn van het upside-down type. Het upside down-systeem zorgt voor een lager onafgeveerd gewicht terwijl hierdoor eveneens een lange levensduur en betrouwbaarheid worden gerealiseerd. Zowel de zuiger als ook zuigerstang en de afdicht-keerringen van de dempers worden door het upside-down systeem minder belast, hierdoor ontstaat tevens minder wrijving en warmte in de schokdempers waardoor een constante demping karakteristiek gewaarborgd is.

De nieuwe Mégane RS Clubsport kits zijn vanaf heden beschikbaar en leveren een fenomenale verbetering in wegligging, tractie, handling en track-performance voor de Mégane RS versies.  


« back