Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno News

Home News Madeno RRC-arms Alfa Romeo Giulietta 1750TB QV
2015.06.26

Madeno RRC-arms Alfa Romeo Giulietta 1750TB QV


Voor een optimale afstelling en fine-tuning van de achterwielgeometrie van de Alfa Giulietta 1750TB Quadrifoglio Verde versies heeft Madeno Racing speciale RRC (reduced rear camber) arms ontwikkeld.

Tijdens het in- en uitveren beschikt de multilink achterwielophanging van de Giulietta QV over een ruime mate van camber change. Middels deze camber change verkrijgt het buitenste wiel méér camber in de bocht en het binnenste wiel daarentegen juist minder negatief camber. Dit resulteert in extra grip van de beide achterwielen in snelle bochten en verschaft de Giulietta een veilig en voorspelbaar weggedrag.

Wanneer de rijhoogte wordt verlaagd of bij zware belading wijzigt de achterwielgeometrie eveneens en neemt het statische camber van de beide achterwielen in aanzienlijke mate toe. De excentrische camberverstelling is echter ontoereikend om het extra verkregen camber op de juiste gewenste waarde terug te corrigeren.

Overmatig negatief camber van de achterwielen in relatie tot het camber van de voorwielen resulteert in een verhoogde grip van de achteras waardoor er zowel tractie verlies alsook onderstuur ontstaat op de vooras. Tevens veroorzaakt té veel camber op de achteras overmatige slijtage van de achterbanden.

Madeno RRC-arms reduceren het statische camber op de achteras met ruim 1.8 graad, middels de originele camberverstelling kunnen achterwielgeometrie en chassis balans wederom optimaal worden afgesteld.


« back