Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Classics Performance

Home Classic Performance Öhlins Porsche suspension
Madeno Racing

Öhlins Porsche suspension

Speciaal voor de klassieke Porsche 911 versies heeft Öhlins superieure 
en kwalitatief ultra hoogwaardige Classic Race & Rally schokdempers 
ontwikkeld. Voor de overige historische Porsche Race & Rally versies
en klassiekers biedt Madeno Racing unieke custom-build faciliteiten.


Classic Porsche 911 suspension technology
De voordempers zijn als non-adjustable en als adjustable versie in twee verschillende varianten beschikbaar. De non-adjustable versie is een 40mm insert demper speciaal ontwikkeld voor montage in de standaard Porsche 911 strut en voorzien van 12mm zuigerstang. De standaard setting van de dempers is volledig uitgebalanceerd. Voor specifieke Road - Rally en Race toepassingen kunnen de dempers volledig tailor-made door Madeno Racing worden voorzien van de gewenste demper setup.De adjustable voorschokdemper versies zijn voorzien van een 16mm zuigerstang met externe verstelling. Middels de externe verstelknop worden zowel -compressie- alsook -rebound- demping van de dempers versteld. Voor een constante performance en dempingskarakteristiek onder de meest extreme omstandigheden zijn de dempers voorzien van een temperatuur compensatie systeem. De adjustable insert versies zijn eveneens ontwikkeld voor montage in de standaard Porsche 911 struts.
De lichtgewicht achterdempers zijn uitsluitend beschikbaar als full-adjustable versies en voorzien van 46mm zuigers met een 16mm zuigerstang. Middels de externe verstelknop worden zowel  -compressie- alsook -rebound- demping versteld, de achterdempers zijn eveneens voorzien van het temperatuur compensatie systeem. De bodies van de achterdempers zijn standaard voorzien van schroefdraad en daarmee volledig voorbereid voor coilover conversies en tevens uitermate geschikt voor de 911 RSR versies. 


Custom-made Classic Porsche suspension
Voor overige historische Porsche Race & Rally versies en klassiekers biedt Madeno Racing unieke custom- build schokdemper faciliteiten. Een classic one-off set of complete series kunnen hiertoe met de gewenste historische specificaties worden geproduceerd. Het ontwikkelen en produceren van Classic Road, Race & Rally competitie schokdempers welke inwendig worden voorzien van ultra moderne high-performance technology behoort eveneens tot de mogelijkheden.Porsche rebuild, revalving en tuning-service
Voor zowel de non-adjustable alsook de adjustable Öhlins Porsche Classic schokdempers biedt Madeno Racing volledige suspension services en after-sales faciliteiten. Na langdurig en zeer intensief gebruik kunnen de Öhlins Porsche dempers worden gereviseerd of naar persoonlijke wens van een tailor-made setting worden voorzien.
Vacuüm vulmachine
Om lucht en cavitatie in classic Porsche schokdempers te voorkomen worden de dempers middels een ultra moderne volledig automatische vacuüm vulmachine door Madeno Racing ontlucht en afgevuld met high-performance Öhlins schokdemper olie. Middels stikstof worden de Porsche dempers vervolgens op de juiste druk gebracht.

Schokdemper testbank
Madeno Racing beschikt over een state-of-the-art Roehrig
schokdemper testbank, waarmee iedere historische Porsche
Race, -Rally en Classic-road schokdemper individueel
uitvoerig worden getest waarna de verkregen data en
performance minutieus kunnen worden geanalyseerd
en beoordeeld.

Classic Road en Competitie verentestbank
De Madeno Racing suspension afdeling is tevens uitgerust met een
moderne Roehrig verentestbank voor het verkrijgen van een exacte
analyse van Porsche competitie en classic verenSet-up en handling
Voor het exact afstellen van de gewenste corner-weights van uw historische Race of Rally Porsche beschikt Madeno Racing over een set-up platform voorzien van 4 digitale precisie weegschalen en de juiste tools voor het minutieus afstellen van de corner- weights en wielgeometrie.

Worldwide Porsche classic Race & Rally suspension support
Madeno Racing biedt Porsche classic Race en Rally deelnemers de mogelijkheid om tijdens test-dagen en events een beroep te doen op het brede scala aan Madeno Racing suspension services, zoals professioneel suspension support door ervaren suspension engineers, troubleshooting en suspension set-up development.