Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno News

Home News prepared Lotus LMP2 racing suspension for Le Mans 24h
2013.06.12

prepared Lotus LMP2 racing suspension for Le Mans 24h


Na de 6h van Silverstone en Spa-francorchamps van het FIA World Endurance Championship (WEC) zullen op 22 en 23 juni aanstaande beide goednieuwe Lotus T128 LMP2 race-bolides deelnemen aan de 90e editie van de legendarische 24h van Le Mans.

De Lotus T128 met startnummer 31 zal worden bestuurd door Kevin Weeda (USA) - James Rossiter (GBR) - Christophe Bouchut (FRA) en Joao Paulo de Oliveira (BRA). De 2e Lotus LMP2 met startnummer 32 zal worden bestuurd door Thomas Holzer (DE) - Dominik Kraihamer (AUT) en Jan Charouz (CZE).


Voor de meest prestigieuze en loodzware 24h race ter wereld heeft Madeno Racing de schokdempers van de beide Lotus T128 race machines optimaal geserviced en geprepareerd.

De Lotus LMP2 bolides zijn uitgerust met 4-weg verstelbare Öhlins TTX40 racing technology schokdempers. Voor het verkrijgen van een optimale set-up zijn deze ultra hoogwaardige en superieure schokdempers voorzien van -low- en -high- speed verstelling voor zowel -bump- alsook de -rebound- demping. Bovendien zijn de schokdempers voorzien van extra blow-off valves welke het rijden over de kerbstones met extreem hoge snelheden mogelijk maakt.

Deze ultra high performance schokdempers zijn door
de suspension engineers van Madeno Racing volledig
gedemonteerd, alle interne delen zijn minutieus
geinspecteerd waarbij tevens alle aan slijtage 
onderhevige delen uit voorzorg zijn vernieuwd.
 
De dempers zijn vervolgens specifiek voor Le Mans volledig  -revalved- waarbij de demper settings optimaal zijn afgestemd op het specifiek voor Le Mans ontwikkelde aero down-force  body pakket van de nieuwe Lotus T128.

Om cavitatie in de dempers tijdens de 24h race te voorkomen zijn de schokdempers middels een moderne vol-automatische vacuüm vulmachine door Madeno Racing ontlucht en afgevuld met high performance Öhlins schokdemper olie. Middels stikstof zijn de dempers op de gewenste en juiste druk gebracht.

Vervolgens zijn alle Lotus LMP2 race-dempers
individueel op de schokdemper testbank uitvoerig
getest op performance en dempingskarakteristiek
en daarmee  - fully prepared for Le Mans


specificaties en uitgebreide informatie over de nieuwe Lotus T128 LMP2 vindt u op :  
www.lotus-lmp2.com
www.lotuscars.com/gb/racing/lmp


« back