Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno News

Home News Bex grijpt nipt naast Belgische Rallycross titel 2014
2014.10.12

Bex grijpt nipt naast Belgische Rallycross titel 2014


Op het Duivelsberg Rallycross circuit te Maasmechelen heeft Kristof Bex in een zinderende finale heat nipt de Belgian Rallycross titel bij de Supernationals +2000 gemist.

De atmospherische 4-cylinder 380 pk sterke Volvo S40 Rallycross machine is uitgerust met Öhlins Rallycross suspension. Naast de volledige service en preparatie van de Rallycross schokdempers levert Madeno Racing tevens suspension support tijdens de trainingen en wedstrijden voor de razendsnelle Belgische Rallycross piloot.

Door een optimale en gedegen voorbereiding realiseerde Bex met een fenomenale rijstijl en wagenbeheersing zowel in Heat 1-2-3 alsook de semi-finale de snelste tijden.

Ondanks de pole-position en goede start van de alles beslissende finale-heat ontstond er direct na de start in de eerste bocht een uitermate chaotische situatie waarbij de Volvo voorwielophanging van Bex dusdanig beschadigd raakte waardoor de snelheid volledig verdwenen was. Ondanks deze tegenslag realiseerde Kristof Bex in een bloestollende finale-heat alsnog een tweede plaats maar grijpt daarmee op teleurstellende wijze nét naast de nationale Belgische Rallycross titel bij de Supernationals +2000.

Met een getergde en uiterst gemotiveerde Bex gebrand op revanche belooft het Belgisch Rallycross seizoen 2015 een ultra spannende strijd te gaan worden in de top van de competitieve Supernationals.


« back