Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno News

Home News Öhlins BMW Z4 full coilover suspension technology
2015.07.04

Öhlins BMW Z4 full coilover suspension technology


Voor de BMW Z4 (E85/E86) roadster en coupé versies heeft Madeno Racing een volledige Öhlins coilover suspension kit ontwikkeld. De Öhlins high-performance coilover sets zijn maar liefst in - 4 - verschillende Stages beschikbaar en verschaffen de Z4 versies uitzonderlijke handling en rijeigenschappen.

Naast de in rijhoogte instelbare McPherson voorwielophanging worden ook de beide achterschokdemper units uitgevoerd als coilover systeem. De achterveren worden hierbij niet meer op de originele onderste draagarmen gemonteerd maar rechtstreeks op de achterschokdempers.

Voor het verkrijgen van een constante voorwielgeometrie
en een uiterst duurzame constructie worden de front struts
uitgevoerd als upside-down systeem. De originele rubber
top mounts worden vervangen door volledig verstelbare
lichtgewicht aluminium top mounts voorzien van hoog-
waardige motorsport kwaliteit uniballs. De top mount verstelling maakt een optimale afstelling van het camber en het caster op de vooras mogelijk.

Ook de rubber top mounts van de achterwielophanging
worden bij de coilover achterschokdempers eveneens
vervangen door aluminium exemplaren waarbij zowel de boven als onderste montage punten van uniballs worden voorzien.

Zowel de McPherson struts als ook de achterdempers worden uitgevoerd met schroefdraad in combinatie met verstelbare veerschotels waardoor de rijhoogte voor én achter geheel onafhankelijk en naar persoonlijke wens kunnen worden afgesteld. Voor een optimale chassis balans kunnen hierdoor tevens de wieldrukken (corner weights) per wiel nauwkeurig worden geoptimaliseerd.

Beschikbaar in 4 verchillende Stages
de hoogwaardige Öhlins BMW Z4 coilover kits worden door Madeno Racing custom-built geproduceerd en zijn in 4 verschillende Stages beschikbaar.

Stage 1. setup en demper valvings ontwikkeld voor dagelijks allround gebruik.

Stage 2. setup en demper valvings specifiek afgestemd op ultiem rijcomfort.

Stage 3. setup en demper valvings specifiek afgestemd op sportief dagelijks gebruik

Stage 4. setup en damper valvings ontwikkeld voor ultra sportief dagelijks gebruik, trackday deelname en clubsport toepassingen.

Naast de levering en zorgvuldige montage van de Öhlins BMW Z4 suspension kits biedt Madeno Racing tevens een uitgebreid scala aan specialistische suspension technology en setup services.


« back