Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno News

Home News Bex snelt in zinderende finale naar de zege
2015.09.13

Bex snelt in zinderende finale naar de zege


Afgelopen weekend was er op het Duivelsberg circuit in Maasmechelen de 4e ronde voor het Belgisch kampioenschap Rallycross. In de reeksen toonde Kristof Bex reeds zijn ultieme performance met 2 keer een snelste tijd in evenveel reeksen waarmee de razendsnelle man uit Zolder zich kon verzekeren van de pole-position in zijn semi-finale.

Enkel de derde reeks liep niet geheel volgens plan en belande Bex nét naast de baan. In zijn semi-finale moest Bex de overwinning laten en Luc Maris. In de grote finale stonden de 3 kemphanen in het Supernational +2000 kampioenschap gezamenlijk op de eerste startrij met Luc Maris op pole-position. Bij het doven van de lichten was het de Volvo van Bex met de beste start en kon als eerste de lange rechtse induiken, op de voet gevolgd door Maris en Volders. Het drietal maakte er vervolgens een zinderende finale van maar Bex stond zijn koppositie niet meer af en kwam als eerste over de finish met Maris en Volders respectievelijk op de plaatsen 2 en 3.

" We hebben de gehele dag geen noemenswaardige problemen gehad met de wagen dus konden we ons met het professionele Öhlins support van Madeno volledig focussen op een optimale afstelling en de wedstrijden. In de derde reeks was ik iets té overmoedig en verloor ik de controle in de eerste bocht, gelukkig had ik al 2 keer een snelste tijd op de tabellen staan zodat ik geen hinder ondervond van mijn uitstapje. De grote finale was natuurlijk spannend, ik kon een hele goede start maken en vanaf hier heb ik constant kwalificatie rondjes gereden. Heerllijk om de overwinning te pakken "  aldus Kristof Bex


« back