Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno Trackdays

Home Trackdays Porsche trackday preparation & services
Madeno Racing

Porsche trackday preparation & services

Dankzij de jarenlange ervaring in het ontwikkelen en prepareren
van diverse typen race-auto's voor vooraanstaande nationale-  en
internationale competities, heeft Madeno Racing een enorme kennis
opgebouwd op het gebied van wegligging, aandrijving, remmen, motoren
en motorelektronica. 

Madeno Racing biedt individuele trackday deelnemers een compleet Porsche faciliteitenprogramma, variërend van het zelfstandig ontwikkelen, opbouwen en prepareren van een high-performance Porsche trackday versie evenals het verzorgen van de technische ondersteuning tijdens nationale en internationale trackday deelname op iedere gewenste locatie behoren tot de mogelijkheden. Voor iedere klant wordt in nauw overleg een tailor made pakket samengesteld toegespitst op de individuele wensen, eisen en mogelijkheden.


Porsche trackday development
Madeno Racing beschikt over de expertise en de faciliteiten om geheel in eigen beheer een standaard Porsche 911 of Cayman te transformeren naar een high-performance trackday versie. Bij de ontwikkeling, opbouw en preparatie is voor Madeno Racing uitsluitend het beste goed genoeg. Dat uit zich niet alleen in een haast obsessieve aandacht voor details, maar vooral in het luisteren naar de specifieke wensen van de individuele klant.
Maatwerk in optima forma !Road Legal
Indien gewenst kan een Madeno Racing Porsche trackday conversie volledig volgens RDW/APK eisen worden uitgevoerd waardoor het originele kenteken blijft behouden. De auto blijft hierdoor eveneens geschikt voor normaal dagelijks gebruik waarbij er voor trackday deelname géén speciaal transport nodig is.


Porsche trackday preparatie
Voor aanvang van de opbouw en preparatie worden in nauw overleg met de klant de gewenste specificaties en persoonlijke wensen besproken en geanalyseerd. Vervolgens worden een budget calculatie en preparatie planning gemaakt. Tijdens de preparatie wordt de klant door Madeno Racing regelmatig geïnformeerd over de voortgang, waarbij de Madeno Racing technici zorgdragen voor absolute perfectie tot in de kleinste details.Regulier Porsche trackday service en onderhoud
Bij regelmatig en intensief trackday gebruik biedt Madeno Racing in onderling overleg een speciaal ontwikkeld Porsche trackday onderhoudschema en check-up service. Het reguliere onderhoud en de check-up worden verzorgt door speciaal opgeleide en uiterst professionele Madeno Racing racemonteurs. Voor een optimale service en individuele historie wordt door Madeno Racing aan de hand van productie- en chassis-nummer een gedetailleerd Porsche service-logboek bijgehouden.Body preparatie en interieur
Geheel naar persoonlijke wens biedt Madeno Racing een uitgebreid scala aan body preparatie en interieur mogelijkheden. Vanaf een geschroefde clubsport veiligheidsbeugel tot en met professionele body preparatie inclusief custom-made gelaste veiligheids rolkooi en een volledig in kleur gespoten binnenzijde van de body behoren tot de mogelijkheden. Tevens biedt Madeno Racing een uitgebreid en hoogwaardig programma aan sport en -race interieurdelen voor een professionale en volledige afwerking van het interieur.Objectief en onafhankelijk suspension advies
De Madeno Racing suspension specialisten adviseren u graag met een objectief en onafhankelijk advies bij de aanschaf van een Porsche trackday suspension-kit, high-performance Porsche suspension en chassis parts.


Schokdemper-testbank
De suspension-afdeling van Madeno Racing is uitgerust met een Roehrig schokdemper-testbank, waarmee iedere Porsche schokdemper individueel kan worden beoordeeld en de specifieke data kan worden geanalyseerd.
Veren test-bank
De Madeno Racing suspension afdeling is tevens uitgerust met een moderne Roehrig veren-testbank voor een exacte analyse van de veerkracht en veerkarakeristiek van zowel de originele Porsche veren alsook Porsche high performance sport-, track- en competitie-veren.


Porsche schokdemper rebuild, revalving en tuning-services
Naast het controleren, analyseren en matchen van Porsche schokdempers is Madeno Racing tevens gespecialiseerd in het reviseren en servicen van high-performance Porsche sport- track- en competitie schokdempers. Daarbij behoren fine-tuning en optimaliseren van de set-up of een complete revalving uiteraard tot de mogelijkheden.
Porsche chassis set-up service
Voor het optimaal afstellen van de gewenste corner-weights en de set-up van een trackday Porsche beschikt de suspension afdeling van Madeno Racing over een state-of-the-art set-up platform voorzien van 4 digitale precisie weegschalen en tools voor het minutieus afstellen van de gewenste corner-weights en wielgeometrie.
Remmen upgrade
Het Porsche remsysteem wordt geoptimaliseerd middels teflon/edelstaal remleidingen, remblokken met sport- of race- compound, geoptimaliseerde remkoeling en high-performance remvloeistof. Naar persoonlijke wens adviseren de Madeno Racing technici u tevens graag over de beschikbare Porsche upgrade conversion kits.


Motor preparatie
Madeno Racing is zich als geen ander ervan bewust dat voor
de preparatie en performance upgrades van een Porsche
krachtbron uitsluitend het beste goed genoeg is. Daarom
onderhoud het bedrijf nauwe contacten met 's werelds
meest toonaangevende fabrikanten en toeleveranciers,
die de ontwikkelde engine-parts, in- en uitlaatsystemen
volgens zeer strikte kwaliteits- en tolerantienormen produceren.


Versnellingsbak preparatie
Naast de preparatie en rebuild faciliteiten van een Porsche versnellingsbak levert Madeno Racing tevens optioneel verschillende versnellingsbak verhoudingen, Limited Slip Differentieel, verzwaarde drukgroep en sinter-metaal koppelingsplaat.

Rollentestbank
Van onschatbare waarde bij de ontwikkeling, performance- tuning en Porsche trackday preparatie is de eigen testruimte met rollentestbank. Maar ook bij troubleshooting kunnen dankzij de specialistische kennins van de Madeno Racing-technici, problemen snel en adequaat met behulp van de rollentestbank worden geanalyseerd en opgelost.
Elektronica afdeling
De elektronica afdeling van Madeno Racing is gespecialiseerd in software ontwikkeling, motormanagement systemen en motormanagement recalibratie. De Madeno Racing engineers zijn tevens gespecialiseerd in de montage en calibratie van data- aquisitie-systemen en het analyseren van de verkregen trackday data.Worldwide Porsche trackday support
Madeno Racing biedt Porsche trackday deelnemers een uniek scala aan Internationale trackday services, zoals professioneel trackday support door ervaren race-monteurs, maar ook het verzorgen van de trackday inschrijvingen, trackday auto transport, hospitality en de boekingen van vliegtickets en hotel overnachtingen maken deel uit van het Madeno Racing trackday services programma.