Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno Trackdays

Home Trackdays Suspension technology
Madeno Racing

Suspension technology

Voor een optimale set-up en wegligging van uw trackday-auto
biedt Madeno Racing u een uitgebreid scala aan specialistische
suspension services, waar u - geheel naar individuele wens -
een beroep op kunt doen.
Schokdemper-testbank
De suspension-afdeling van Madeno Racing is uitgerust met een state-of-the-art Roehrig schokdemper-testbank, waarmee iedere schokdemper kan worden beoordeeld en de specifieke data kunnen worden geanalyseerd.

Competitieveren-testbank
De Madeno Racing suspension-afdeling is tevens uitgerust met een moderne Roehrig veren-testbank voor een exacte analyse van de veerkracht en veerkarakteristiek.Objectief en onafhankelijk advies
Na een uitvoerige analyse en inventarisatie van uw individuele wensen adviseren de Madeno Racing suspension specialisten u graag met een objectief en onafhankelijk advies bij de aanschaf van uw nieuwe high performance trackday suspension-kit.Öhlins Road&Track suspension technology
Madeno Racing is door Öhlins aangesteld als officieel Öhlins service center, naast volledige service faciliteiten, rebuilds en revalving verzorgt Madeno Racing tevens professioneel support en de verkoop van de Öhlins high performance Road&Track suspension kits.


Eibach ERS competition springs
Naast high performance Road&Track schokdempers levert Madeno Racing tevens het complete Eibach ERS competitie veren programma.
Nitron racing shocks
Als officieel Nitron partner is Madeno Racing in Nederland verantwoordelijk voor de exclusieve verkoop, services en support van deze hoogwaardige trackday-schokdempers en suspension kits.Bilstein performance services

Naast de Bilstein rebuild en service faciliteiten is Madeno Racing tevens gespecialiseerd in individuele custom revalving van Bilstein sport en race schokdempers. Naast deze unieke custom revalving services kunnen de Bilstein Sport schokdempers eveneens worden voorzien van speciaal door Madeno Racing ontwikkelde high performance sport-, track- of competitie zuigers. 


Custom-made trackday suspension
Madeno Racing biedt trackday deelnemers unieke
custom-build trackday suspension faciliteiten.
De kwalitatief zeer hoogwaardige trackday 
suspension sets kunnen als one-off set met de
gewenste specificaties, performance en track of
racing technology tailor-made worden ontwikkeld 
en geproduceerd.
Rebuild-, revalving- en tuning-service
Naast het controleren, analyseren en matchen van 
schokdempers, is Madeno Racing gespecialiseerd in het 
rebuilden en servicen van schokdempers. Daarbij behoren 
fine-tuning en optimaliseren van de set-up of complete 
revalving uiteraard tot de mogelijkheden.

Vacuüm vulmachine
Om lucht en cavitatie in de schokdempers te voorkomen worden
de dempers middels een ultra moderne en volledig automatische
vacuüm vulmachine door Madeno Racing ontlucht en afgevuld
met high-performance Öhlins schokdemper olie. Middels stikstof
worden de schokdempers vervolgens op de juiste druk gebracht. 


Development en optimalisatie
Ook op het gebied van ontwikkeling, troubleshooting, analyseren en oplossen van wegliggingsproblemen, optimalisatie en afstellen van wielgeometrie evenals het realiseren van uw individuele wensen op wegliggings gebied maken de Madeno Racing suspension specialisten graag met u een afspraak.


Setup en handling
Voor het exact afstellen van de gewenste corner weights en set-up van uw trackday auto heeft de Madeno Racing suspension-afdeling de beschikking over een setup-platform voorzien van 4 digitale weegschalen en de juiste tools voor het exact afstellen van de gewenste corner weights en wielgeometrie.
Spacers
Voor het verkrijgen van een optimale spoorbreedte levert Madeno Racing uitsluitend spacersets geproduceerd uit een ultra lichte aluminiumlegering, welke tevens volledig worden geanodiseerd voor het verkrijgen van een optimale corrosie bescherming. Om ongewenste onbalans te vermijden en een perfecte pasvorm en centreerring te garanderen worden alle spacersets CNC gefreesd. De spacersets zijn leverbaar vanaf 5mm tot en met dubbel centrerende sets voor een maximale spoorverbreding tot maar liefst 60mm per wiel. Madeno Racing levert tevens een uitgebreid assortiment extra sterke 10.9 kwaliteit wielbouten, tapeinden en wielmoeren in alle mogelijke gewenste maten en lengtes.Anti roll kit / sport stabilisatoren
Voor een opmerkelijke verbetering van de handling, stabiliteit, tractie en het elimineren van bodyrol van de carrosserie levert Madeno Racing een uitgebreid programma sport stabilisator sets. De verzwaarde stabilisator sets zijn voor de meeste autotypen tevens instelbaar.

Suspension rubbers
Voor een sportieve rijstijl zijn nagenoeg alle moderne automobielen origineel vanaf de fabriek uitgerust met relatief soepele en té zachte rubber wielophanging delen. Madeno Racing biedt een uitgebreid leveringsprogramma polyurethane suspension bussen en wiel- ophanging delen. Montage van stijvere polyurethane suspension bussen draagt bij aan een constanter blijvende wielgeometrie wat resulteert in een aanmerkelijke verbetering van handling en stuurprecisie. Het constanter blijven van de wielgeometrie resulteert eveneens in een verminderde slijtage en langere levensduur van de banden.Custom suspension brackets en rubbers
Exclusief voor montage in draagarmen en achterassen ontwikkelt Madeno Racing hoogwaardige aluminium of metalen draagarm en achteras bussen welke gevulcaniseerd worden met een stijvere rubbersoort voor een constante wielgeometrie en sportievere wielophanging. Voor incidentele probleemoplossingen en optimalisatie van de wielophanging is Madeno Racing gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van custom draagarm brackets en geoptimaliseerde draagarm onderdelen.
Custom suspension parts
Madeno Racing is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geoptimaliseerde wielophanging delen zoals draagarmen, spoor- stangen, fusee stukken, uniballs en verstelbare schokdemper topmounts.

Sperdifferentieel
Montage van een sperdifferentieel resulteert in een optimale verdeling van het gevraagde vermogen over de beide aangedreven wielen, het binnenste wiel heeft hierdoor nagenoeg geen tractie verlies tijdens het nemen van een bocht waardoor wegligging en handling fabuleus toenemen. Madeno Racing onderhoudt nauwe contacten met ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van sperdifferentiëlen en levert voor nagenoeg ieder automerk en type een sperdifferentieel.
High performance banden
Madeno Racing is gespecialiseerd in de levering en montage van Michelin Sport cup, Yokohama A048 en Toyo R888 high performance banden voor straatgebruik. Alle door Madeno Racing geleverde high performance banden zijn voorzien van
een EU-DOT nummer en hierdoor volledig road-legal. Geheel naar individuele wens en gebruik kunnen deze banden door Madeno Racing optioneel worden geherprofileerd voor gebruik onder de meest vochtige en extreme condities.