Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno Trackdays

Home Trackdays Renault Sport trackday preparation & services
Madeno Racing

Renault Sport trackday preparation & services

Dankzij de jarenlange ervaring in het ontwikkelen en prepareren van 
diverse typen Renault Sport race-versies voor vooraanstaande 
nationale- en internationale competities, heeft Madeno Racing een 
enorme kennis opgebouwd op het gebied van wegligging, aandrijving, 
remmen, motoren en motorelektronica.

Madeno Racing biedt individuele trackday deelnemers een compleet Renault Sport faciliteitenpakket, variërend van het zelfstandig ontwikkelen, opbouwen en prepareren van een high performance RS trackday versie alsook het verzorgen van de technische ondersteuning tijdens nationale en internationale trackday deelname op iedere gewenste locatie behoren tot de mogelijkheden. Voor iedere klant wordt in nauw overleg een tailor made-pakket samengesteld toegespitst op de individuele wensen, eisen en mogelijkheden.Renault Sport trackday development
Iedere ultrasportieve Renault Sport versie is in de basis uitermate geschikt voor trackday preparatie en -conversies. Madeno Racing beschikt over de expertise en de faciliteiten om geheel in eigen beheer iedere standaard straat RS te transformeren naar een high performance trackday versie.

Naast de door Madeno Racing speciaal ontwikkelde Clio R20 trackday edition biedt Madeno Racing eveneens volledige trackday conversie faciliteiten voor alle overige
Renault Sport modellen zoals de:

  • Twingo RS
  • Clio 2 RS
  • Clio 3 RS
  • Clio 4 RS
  • Megane 2 RS
  • Megane 3 RS

Bij de ontwikkeling, opbouw en preparatie is voor Madeno Racing uitsluitend het beste goed genoeg. Dat uit zich niet alleen in een haast obsessieve aandacht voor details, maar vooral in het luisteren naar de specifieke wensen van de individuele klant. Maatwerk in optima forma!
Aanschaf basis RS trackday donor versie
Indien gewenst verzorgt Madeno Racing tevens, middels onafhankelijk en deskundig aankoopadvies, de aanschaf en/of import van een basis Renault Sport versie.
Naast de aankoop-inspectie op locatie door een Madeno Racing RS-specialist verzorgt Madeno Racing op professionele wijze tevens de aankoopbemiddeling, EU-transport middels eigen transport-faciliteiten en bij import vanuit het buitenland eveneens de RDW keuring, BPM aangifte & afhandeling en kenteken registratie.
Renault Sport trackday preparation
Voor aanvang van de opbouw en preparatie worden in nauw overleg met de klant de gewenste specificaties en persoonlijke wensen besproken en geanalyseerd. Vervolgens worden een budgetcalculatie en preparatieplanning gemaakt. Tijdens de preparatie wordt de klant door Madeno Racing regelmatig geïnformeerd over de voortgang, waarbij de Madeno Racing-technici zorgdragen voor perfectie tot in de kleinste details.
Road Legal
Indien gewenst kan een Madeno Racing RS trackday conversie volledig volgens RDW/APK eisen worden uitgevoerd waardoor het originele kenteken blijft behouden en waarbij de auto tevens is toegestaan voor gebruik op de openbare weg. De auto blijft hierdoor eveneens geschikt voor normaal dagelijks gebruik waarbij er voor trackday deelname geen speciaal transport nodig is.
Regulier Renault Sport trackday service & onderhoud
Bij regelmatig en intensief trackday gebruik biedt Madeno Racing in onderling overleg een speciaal ontwikkeld Renault Sport trackday- onderhoudschema en check-up service. Het reguliere onderhoud en de check-up worden verzorgt door speciaal opgeleide en uiterst professionele Madeno Racing racemonteurs. Voor een optimale service en individuele historie wordt door Madeno Racing aan de hand van productie-, en chassis-nummer een gedetailleerd Renault Sport service-logboek bijgehouden.

Body preparatie en interieur
Geheel naar persoonlijke wens biedt Madeno Racing een uitgebreid scala aan body preparatie en interieur mogelijkheden. Vanaf een geschroefde clubsport veiligheidsbeugel tot en met professionele bodypreparatie inclusief custom-made gelaste veiligheids rolkooi en een volledig in kleur gespoten binnenzijde van de body behoren tot de mogelijkheden. Tevens biedt Madeno Racing een uitgebreid en hoogwaardig programma aan sport en -race interieur delen voor een professionele en volledige afwerking van het interieur.
Objectief en onafhankelijk suspension advies
De Madeno Racing suspension specialisten adviseren u graag met een objectief en onafhankelijk advies bij de aanschaf van een nieuwe trackday suspension-kit en de beschikbare high performance Renault Sport suspension parts.


Schokdemper-testbank
De suspension-afdeling van Madeno Racing is uitgerust met een Roehrig schokdemper-testbank, waarmee iedere Renault Sport schokdemper kan worden beoordeeld en de specifieke data kunnen worden geanalyseerd.


Competitieveren-testbank
De Madeno Racing suspension-afdeling is tevens uitgerust met een moderne Roehrig veren-testbank voor een exacte analyse van de veerkracht en veerkarakteristiek.
Schokdemper rebuild-, revalving- en tuning-service
Naast het controleren, analyseren en matchen van schokdempers,is Madeno Racing gespecialiseerd in het rebuilden en servicen van Renault Sport schokdempers. Daarbij behoren fine-tuning en optimaliseren van de set-up of een complete revalving uiteraard tot de mogelijkheden.


Renault Sport setup service
Voor het exact afstellen van de gewenste corner weights en set-up van uw trackday Renault Sport heeft de Madeno Racing suspension-afdeling de beschikking over een state-of-the-art setup-platform voorzien van 4 digitale weegschalen en tools voor het afstellen van de gewenste cornerweights en wielgeometrie.


Remmen upgrade
Het Renault Sport remsysteem wordt geoptimaliseerd middels teflon/edelstaal remleidingen, remblokken met race-compound, geoptimaliseerde remkoeling en high performance remvloeistof. Naar persoonlijke wens informeren de Madeno Racing technici u tevens graag over de diverse beschikbare upgrade conversion kits.


Motor preparatie
Madeno Racing is zich als geen ander ervan bewust dat voor de preparatie en performance upgrades van een Renault Sport krachtbron uitsluitend het beste goed genoeg is. Daarom onderhoud het bedrijf nauwe contacten met ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten en toeleveranciers, die de ontwikkelde engine-parts, in- en uitlaatsystemen volgens zeer strikte kwaliteits- en tolerantienormen produceren.

Versnellingsbak preparatie
Naast de preparatie en rebuild faciliteiten van een Renault Sport versnellingsbak levert Madeno Racing tevens optionele close ratio dog-box kits met aangepaste versnellingsbak verhoudingen, Limited Slip Differentials, verzwaarde drukgroep en sintermetaal koppelingsplaat.

Rollentestbank
Van onschatbare waarde bij de ontwikkeling, performance tuning en Renault Sport trackday preparatie, maar ook bij troubleshooting, is de eigen testruimte met rollentestbank. Hierdoor kunnen, dankzij de specialistische kennis van de Madeno Racing-technici, problemen snel en adequaat worden geanalyseerd en opgelost.


Elektronica-afdeling
De elektronica-afdeling van Madeno Racing is gespecialiseerd in Renault Sport software ontwikkeling, motormanagement-systemen en motormanagement recalibratie. De Madeno Racing-engineers zijn tevens gespecialiseerd in de montage en calibratie van data-aquisitie-systemen en het analyseren van de verkregen trackday data.


Worldwide Renault Sport Trackday support
Madeno Racing biedt Renault Sport trackdaycar bezitters tevens een uniek scala aan Internationale trackday support services, zoals professioneel trackday support door ervaren racemonteurs, maar ook het verzorgen van de trackday inschrijvingen, trackday auto transport, hospitality, boekingen van vliegtickets en hotel overnachtingen maken deel uit van het Madeno Racing trackday services programma.