Madeno Racing

crate washers pallet washers container washers
Madeno News

Home News Spectaculaire Renault Sport R.S.01 uitgerust met Öhlins suspension
2014.09.05

Spectaculaire Renault Sport R.S.01 uitgerust met Öhlins suspension


In 2015 zal de spectaculaire Renault Sport R.S.01 debuteren in de Renault Sport Trophy, een geheel nieuw kampioenschap in het format van de prestigieuze World Series by Renault.

De nieuwe Renault Sport race-bolide wordt gepositioneerd tussen de GT3 en DTM race-machines en beschikt over een middenmotor en exceptionele prestaties. De 3.8 liter V6 twin-turbo krachtbron genereert ruim 500 pk en 600 Nm aan koppel, dat via een Sadev 7-speed versnellingsbak aan de achterwielen wordt overgedragen. De topsnelheid bedraagt ruim 300 km/h, mede dankzij de koolstofvezel monocoque heeft de R.S.01 een totaal gewicht van slechts 1100 kg.

De R.S.01 versies worden door Renault Sport standaard voorzien van hoogwaardige Öhlins suspension technology. Voor een optimale en geheel onafhankelijke afstelling van zowel de compressie alsook de rebound dampingskrachten worden de R.S.01 bolides uitgevoerd met meervoudig verstelbare geavanceerde Öhlins TTX race-schokdempers.

Naast de Öhlins R.S.01 race-schokdemper services biedt Madeno Racing de R.S.01 race-teams en coureurs eveneens een uitgebreidt scala aan setup en track-support faciliteiten waar geheel naar persoonlijke wens en behoefte een beroep op kan worden gedaan.


« back